"Na anderhalf jaar te hebben gewerkt als pedagogisch medewerker begon het weer te kriebelen om het onderwijs in te gaan"
Interview

"Na anderhalf jaar te hebben gewerkt als pedagogisch medewerker begon het weer te kriebelen om het onderwijs in te gaan"

Laura Deten , Onderwijsasisstent
Terug naar overzicht

Werken als onderwijsassistent in het basisonderwijs

Ik ben in 2016 afgestudeerd als onderwijsassistent. Ik heb eerst een jaar als onderwijsassistent gewerkt in groep 7 en daarna ben ik als pedagogisch medewerker aan de slag gegaan.

Na anderhalf jaar te hebben gewerkt als pedagogisch medewerker begon het weer te kriebelen om het onderwijs in te gaan.

Nu werk ik bij de Holterenk in Holten als onderwijsassistent. Ik ben werkzaam in de onderbouw. Ik heb nog geen moment spijt gehad van mijn keuze om te wisselen van baan!
Wat het werk als onderwijsassistent nou zo leuk maakt? In kleine groepjes met kinderen aan het werk te gaan en ze zien groeien op een gebied waar ze moeite mee hebben. Dat je kinderen met plezier aan het vak ziet werken waar ze voorheen moeite mee hadden. Ook vind ik het leuk om passende activiteiten en opdrachten bij de leerdoelen te maken en daarmee aan de slag te gaan samen met de leerlingen en de leerkracht daarbij te ondesteunen.

Kortom een prachtig vak! 

Laura Deten
Holterenk in Holten